Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I eftermiddags har kärnstyrelsen i förbundet haft en dialog om Riksidrottsstyrelsens beslut om att dra in samtliga stöd till förbundet och grenförbunden 2022-2023. Ledamöterna är nu beslutsamma.
 
Mellan den 1 december 2021 och 31 januari 2022 är nomineringen öppen. Likt tidigare år så sker nomineringsprocessen via tjänsten Nominera.
 
Nu har det kommit till tidpunkten på året då vi önskar ta del av er redovisning till förbundet. Det handlar om att betala in årsavgift, rapportera medlemmar och redovisa årsmöteshandlingar.
 
Vi befinner oss fortsatt i en utmanande tid för svensk taekwondo och behöver medlemmarnas vägledning i arbetet framåt. Ska vi ta emot stöd från RF? Hur ska vi hantera ansökan av nytt WT förbund?
 
I samband med tävlingen Svenska Cupen 2 bjuder vi in till utvecklingsdialog inom svensk WT taekwondo, digitalt och fysiskt med tillhörande middag både på fredag och lördag. Samtliga ledare inom Svensk WT Taekwondo är inbjudna.
 
Den 31 aug 2021 gjorde vår Generalsekreterare Arto Ala Häivälä sin sista dag på förbundskansliet. Stort tack för ditt mångåriga arbete på förbundskansliet.
 
Som tidigare rapporterats i media och från Riksidrottsförbundet så släpper regeringen på samtliga deltagarbegränsningar för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster från den 29 sept.
 
Vi jobbade oss ur hotet om uteslutning 2021 från Riksidrottsförbundet och vägen framåt är att komma samman inom Svensk WT Taekwondo - det gör vi med dialog med alla WT ledare.
 
Förbundet har tagit emot en ansökan till kansliet från organisationen World Taekwondo Sweden om att upptas som grenförbund. Ärendet kommer beredas.
 
Svenska Taekwondounionen har den 16 aug tydlig aviserat på sin hemsida dess inställning till en gemensam avsiktsförklaring. Tyvärr konstaterar vi att det inte finns en gemensam grund att utgå ifrån.
 
För att komma framåt i förbundets förändringsresa så behöver alla parter enas om en avsiktsförklaring till RF. Här kommer en FAQ utifrån de frågor vi fått in till förbundet.
 
Riksidrottsförbundet villkorar sitt stöd till Svensk Taekwondo genom att samtliga parter inom grenförbundsorganisationen ska underteckna en gemensam avsiktsförklaring. Nu har förklaringen skickats ut för undertecknande.
 
För första gången på ett antal olympiska spel har vi inte lyckats kvala in någon utövare till OS. Det kräver att vi tittar närmare på det och styrelsen tillsätter därför en olympisk utredare.
 
Under årets gång kommer vi att presentera de föreningar som valt att engagera sig i projektet Trygga Idrottsmiljöer. Först ut är Yeong Won Taekwondo från Kalmar.
 
Vi har tagit emot viktig information gällande utdrag ur belastningsregistret via polisen.
 

Ansvarsposter i Wettern Taekwondo Förening:

Styrelse

Ordförande
Juliana Csikós
Vice ordförande
Camilla Lundin
Sekreterare
Jonas Berglund
Kassör
Frank Lantz
Ledamot
Andreas Crona
Ledamot
Besmellah Nazari
Supleant 1
Martina Frederiksen
Supleant 2
Jessica Sjöqvist

Firmatecknare
Juliana Csikós
Frank Lantz

Revisor
Mattias Holmqvist

Revisor suppleant
Elisabeth Frederiksen

Materialförvaltare
Styrelsen

Valberedning ordförande
Robert Häll

Valberedning Ledamot
Markus Green

Webbansvarig

Jonas Berglund

Ombud påmöten där föreningen ska representeras

Laban Frederiksen

Postadress:
Wettern TKD Förening - Taekwondo
Tidaholmsvägen, 14 (Spinnet)
56631 Habo

Kontakt:
Tel: 0733327677
E-post: wetternmtrl@gmail.co...

Se all info